Рецепти на Новий рік 2014 – святкове меню в рік Коня. Основні страви для новорічного столу.

Рецепти на Новий рік 2014 – святкове меню в рік Коня
Рецепти на Новий рік 2014 – святкове меню на рік Коня Наступаючий 2014 за китайським календарем буде роком Коня. Тому при складанні новорічного меню 2014 варто врахувати той факт , що кінь – тварина травоїдна , і на святковому столі найбільш актуальні будуть страви з овочів , легкі закуски , випічка , солодощі , фруктові десерти. Тим , хто не представляє торжество без м’ясних страв – краще всього віддати перевагу рецептам з птиці або свинини .

Господиня 2014 року – тварина вишукане і горде . Тому важливу роль буде грати сервіровка столу – все повинно виглядати найкращим чином . Крім того , для новорічного столу 2014 якнайкраще підійдуть оригінальні та вишукані страви , які прийнято подавати в розкішних ресторанах.

У давнину вважалося , що рясний і багато накритий святковий стіл забезпечить благополуччя в сім’ї на весь майбутній рік. Тому в новорічну ніч прийнято ставити на стіл те, що хотілося б бачити на ньому в достатку весь наступний рік.

Якщо ви вірите в прикмети , і хочете задобрити Коня – поставте на стіл мисочку з сіном. Крім того , для десерту можна вибрати вівсяне печиво. Якщо це здається вам занадто простим у новорічну ніч – використовуйте вівсяне печиво для післясвяткового чаювання 1 січня.

Нижче ми пропонуємо вам найкращі та оригінальні рецепти страв для Нового року 2014 .

Основні страви для новорічного столу

Смажена індичка з журавлинним варенням і смаженою картоплею

інгредієнти:

Індичка – 1 шт.
Вершкове масло – 1 ст. ложка
Картопля – 1 кг
Журавлина – 1 кг
Скориночки з двох апельсинів
Цукор – 1 кг
Сіль за смаком

Спосіб приготування:

1 . Оброблену індичку посоліть зовні і всередині за 2 години до смаження .

2 . Заправте ніжки , зв’яжіть нитками крильця зі спини. На деко з розпеченим жиром покладіть тушку індички , змащену розігрітим маслом , влийте на деко 1 склянку води і поставте в нагріту духовку. Випікайте 2-3 години , накривши кришкою , часто поливаючи соком і, якщо потрібно , додаючи воду.

3 . Перед самою готовністю відкрийте кришку і зарумяньте індичку на невеликому вогні , щоб вона рівномірно пропеклася . Готову індичку викладіть на дошку , відрізати ніжки разом з філейчіков , розділивши останні на 2-3 шматки , відріжте крильця , зніміть філе і з грудки і наріжте їх ножем так , щоб вийшли широкі скибочки.

4 . Спинку відокремте від передньої частини , порубаєте її поперек на 3-4 шматки . Складіть все шматки на блюдо догори шкірою в такому порядку, щоб вийшла як би ціла індичка. Підігрійте блюдо і подавайте з смаженою картоплею і журавлинним варенням.

5 . Приготування картоплі. Виберіть бульби картоплі однакової величини , очистіть їх від шкіри , надайте їм форму діжок , покладіть на деко в жир під індички і тушкуйте до м’якості.

6 . Приготування варення . Закип’ятіть цукор з 1 склянкою води , додайте перебраний і вимитий журавлину , відварені до м’якості апельсинові кірки , порізані « локшиною ». Варіть до загусання.

Гусь , смажений з яблуками

інгредієнти:

Гусь – 1 шт.
Яблука антонівка – 1 , 5 кг
Рослинна олія – 2 ст. ложки
Вода – 120 г

Спосіб приготування:

1 . Підготовленого гусака нафаршіруйте яблуками , очищеними від серцевини і нарізаними часточками. Отвір у черевці зашийте ниткою. У такому вигляді гусака покладіть спинкою на сковороду , додайте воду і поставте в духовку.

2 . Під час смаження тушку кілька разів поливайте витопити жиром і соком. Смажте гусака приблизно 1,5-2 години.

3 . З готового гусака видаліть нитки , вийміть ложкою яблука , помістіть їх на блюдо , гусака розрубати і укладіть на яблука.

4 . Гуси , що не фаршировані яблуками , смажаться так само. На гарнір до них подаються печені яблука , тушковану капусту , гречану кашу ( розсипчасту ) або картоплю.

Судак в соусі

інгредієнти:

Судак – 1 , 5 кг
Топлене масло – 1 ст. ложка
Сіль за смаком
для соусу
Борошно – 1 ст. ложка
Вершкове масло – 1 ст. ложка
Бульйон – 1 склянка
Печериці рубані – 1 стакан
Цибуля – 1 шт.
Сметана – 0 , 5 склянки

Спосіб приготування:

1 . Рибу почистіть , поріжте на шматки , покладіть на сковороду з розтопленим маслом , посоліть , поставте в нагріту духовку і запечіть . Готову рибу викладіть на блюдо , залийте соусом і подавайте на стіл.

2 . Приготування соусу. У глибокій сковороді розітріть борошно та олію , залийте бульйоном , прокип’ятіть , додайте підсмажені печериці , дрібно рубаний і підсмажений до світло- золотистого кольору цибулю , сметану. Закип’ятіть соус , а потім залийте ним рибу і подавайте.

Новорічні салати 2014

Салат з горіхів і помідорів

інгредієнти:

Помідори – 400 г
Горіхи волоські – 1,5 ст. ложки
Часник – 2 часточки
Оцет яблучний – 2 ст. ложки
зелень кропу
Перець чорний мелений , сіль

Спосіб приготування:

Наріжте невеликими часточками помідори.

Перемішайте помідори з дрібно рубаним кропом , подрібненими горіхами і часником. Додайте сіль , перець , яблучний оцет.

При подачі посипте подрібненим кропом і прикрасьте зеленою цибулею.

Салат з картоплі , грибів і солоних огірків

інгредієнти:

Картопля – 5 шт.
Шампіньйони – 60 г
Лук червоний – 1 шт.
масло рослинне
Огірок солоний – 60 г
Перець чорний мелений

Спосіб приготування:

Відваріть картоплю в мундирі. Наріжте часточками , додайте 3 ст. ложки огіркового розсолу , дайте постояти хвилин 8 .

Гриби поріжте на маленькі шматочки. Цибулю наріжте півкільцями. Обсмажте гриби і цибулю.

Додайте до картоплі цибулю , гриби і нарізані кубиками огірки.

Заправте олією.

Салат- коктейль з крабових паличок

Хіба можна уявити традиційний новорічний стіл у нашій країні без салату з крабових паличок ? Для Нового Року 2014 прекрасно підійде цей рецепт вишуканого салату- коктейлю.

інгредієнти:

Крабові палички – 120 г
Яйце варене – 1 шт.
Капуста білокачанна – 60 г
Кукурудза консервована – 60 г
Оливки – 4 шт.
майонез

Спосіб приготування:

Дрібно наріжте капусту.
Наріжте тонкою соломкою крабові палички , яйце натріть на тертці.

Викладіть в келихи капусту з кукурудзою .

Зверху покладіть натерті яйця.

Полийте яйця майонезом і викладіть на них крабові палички.

При подачі оформіть гілочками зелені і оливками.

Салат «Олів’є» з курчатами

Ще один всіма улюблений новорічний салат – це олів’є. Дуже смачним цей салат виходить з ніжним м’ясом курчати.

Ігредієнти (на 2 порції) :

Курчата – 2 шт.
Огірки – 2 шт.
Картопля – 2 шт.
Варені яйця – 2 шт.
Майонез – 80 г
Вершки – 50 г
Листя зеленого салату

Спосіб приготування:

1 . Курчат зажарьте цілком, охолодіть , відокремте м’ясо від кісток. Філейчікі наріжте тонкими скибочками , з крилець і ніжок м’ясо зніміть і подрібніть. Огірки почистіть від шкірки і наріжте тонкими кружечками.

2 . Картоплю відварити в шкірці , почистіть і наріжте скибочками. Яйця зваріть і дрібно порубати.

3 . М’ясо змішайте з частиною соусу і покладіть у салатник поруч з іншими продуктами , потім залийте залишилися соусом.

4 . На середину помістіть букет із зеленого салату , обкласти його яйцями і огірками , нарізаними овальними скибочками і часточками.

5 . Приготуйте соус: змішайте майонез з вершками.

Салат- коктейль « Вишуканий »

Прекрасний салат для урочистого новорічного столу 2014 .

інгредієнти:

М’ясо відварне – 120 г
фундук рубаний
Яйце варене – 1 шт.
Яблуко – ½ шт.
Сир – 40 г
Чорнослив без кісточок – 40 г
майонез

Спосіб приготування:

Наріжте м’ясо соломкою , яйця дрібно порубати.
Замочіть чорнослив в гарячій воді на 30 хвилин , обсушити.
Очищене яблуко і чорнослив наріжте соломкою.
На великій тертці натріть сир.

Продукти викладіть шарами в келихи.
Додайте майонез і прикрасьте зеленню.

Салат «Чарівниця »

інгредієнти:

Варені очищені креветки – 150 г
Яйця варені ( круто) – 5-6 шт.
Варена зелений горошок – 100 м.
Морква варена – 1 шт.
Варений рис – 70 м.
Ананас – 5-6 скибочок
Шинка – 200 г
Консервована черешня – 100 г
Майонез – 200 г
сіль

Спосіб приготування:

Яйця натріть на крупній тертці , моркву і шинку наріжте дрібними кубиками.

Яйця , зелений горошок , рис і моркву перемішайте з більшою частиною шинки , посоліть , заправте майонезом , викладіть на блюдо. По краях викладіть креветки , чергуючи з черешнею .

У центр салату викладіть залишилася шинку , прикрасьте ананасами і залишилася черешнею .
Закуски для новорічного столу 2014

Канапе « Овочева фантазія »

інгредієнти:

Картопля , зварений у мундирі – 3 великих бульби
Солодкий перець – 2 стручки
Цибуля – 2 шт.
Твердий сир – 150 г
Огірок – 1 шт.
Морква – 1 шт.
Маслини – 6 шт.
Панірувальні сухарі – 100 г
Яйця – 2 шт.
Рослинна олія – ​​50 мл
Базилік – 1 гілочка

Спосіб приготування:

Один стручок перцю подрібніть , що залишився наріжте кільцями. Одну цибулину подрібніть , другий наріжте кільцями. Огірок розріжте навпіл. Одну половинку наріжте скибочками , із решти виріжте прикраса у вигляді хризантеми. Моркву наріжте скибочками.

Картопля умочіть у збитих яйцях , обваляйте в панірувальних сухарях , обсмажте в рослинному маслі. Розріжте навпіл , вийміть частина м’якоті , подрібніть її , перемішайте з сиром , цибулею і солодким перцем.

Наповніть приготовленою сумішшю половинки картоплі , запечіть в мікрохвильовій печі.

Канапе проткніть шпажками , прикрасьте маслинами. Викладіть на блюдо , оформіть скибочками огірка , моркви , кільцями цибулі . У центр блюда помістіть хризантему з огірка і кільця солодкого перцю , прикрасьте гілочкою базиліка.

Закуска «Помідори зі снігом »

 інгредієнти:

Помідори – 3-4 шт.
Сир твердий – 100 г
Часник – 2-3 часточки
Майонез – 100 г
Зелень петрушки і кропу

Спосіб приготування:

1 . Свіжі помідори наріжте кружечками , дрібно посічений часник змішайте з майонезом і цим складом намажте помідори.

2 . Викладіть в один шар на велике блюдо , посипте тертим сиром і прикрасьте гілочками петрушки і кропу.

Закуска « Рафаелло»

інгредієнти:

Яйця – 3 шт.
Твердий сир – 100 г
Часник – 2 зубчики
Майонез – 100 г
Оливки без кісточок – 100 г
Крабові палички – 100 г

Спосіб приготування:

1 . Яйця зваріть і дрібно наріжте , сир натріть на тертці , додайте часник , подрібнений в часничниці . Заправте суміш майонезом.

2 . Посоліть за смаком і все перемішайте до однорідної суміші. Зробіть з суміші кульки , величиною не більше пластмасового тенісного кульки.

3 . Всередину кульки покладіть оливку або арахіс .

4 . В окрему тарілку натріть на тертці крабові палички , обваляйте в них кульки. Поставте в холодильник для охолодження.

Десерти для Нового Року 2014

Вершковий пломбір з ананасами

інгредієнти:

Ананас вагою – 1 шт. вагою 1500 г
Цукор – 2 склянки
Вершковий пломбір – 5 брикетів
Цукрова пудра – 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1 . Ананас очистіть від шкіри , наріжте тонкими кружками , покладіть в миску рядами , пересипавши цукром , поставте в холодильник на 1 ч.

2 . Форму обсипте цукровою пудрою , викладіть дно скибочками ананаса так , щоб між ними не було порожнього місця , зверху покладіть шар пломбіру , товщиною в палець , розімніть ложкою.

3 . Стінки форми суцільно обкласти скибочками ананаса. На шар пломбіру знову покладіть шар ананаса , потім знову шар пломбіру – і так заповніть форму доверху. Поставте в морозильник на добу.

4 . Перед подачею на стіл оберніть форму гарячим рушником , викладіть вміст на блюдо і збризніть тим соком , що залишився від ананаса , коли його засипали цукром.

Шоколадний десерт з апельсиновим салатом

інгредієнти:

Для шоколадного десерту :

Гіркий шоколад – 150 г гіркого шоколаду
Яйця – 2 шт.
Цукор – 2 ст. ложки
Лікер -1 ст. ложка
Вершки – 150 мл

Для апельсинового салату:

Апельсини – 2 шт.
Ваніль – 1 стручок ванілі
Вершки – 4 ст. ложки
Лікер – 2 ст. ложки

Спосіб приготування:

1 . Замість апельсинів можна використовувати різні ягоди , персики або абрикоси , ароматизуючи їх ромом або коньяком.

2 . Шоколад розламати на шматочки і розтопіть на водяній бані. Яйця збийте з цукром в міцну піну , поки маса не стане густою і кремообразной . Лікер і збиті яйця змішайте з розтопленим шоколадом.

3 . Вершки збийте і за допомогою шпателя обережно з’єднайте з шоколадною масою. Перед подачею на стіл на 2 год поставте в холодильник.

4 . Апельсини очистіть , вийміть з часточок м’якоть і складіть в невелику каструлю. Стручок ванілі розділіть навпіл уздовж , серцевину зскребете ножем. Змішайте з вершками і лікером , полийте апельсини і підігрійте .

5 . Зігрійте ложку в теплій воді , розкладіть шоколадний десерт по тарілках , надавши йому форму кульок. Навколо викладіть підігрітий апельсиновий салат.

1 Comment

  1. марина  /  31.12.2013, 10:49 Reply

    круто!!!) Дякую, виручили)))

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>