Ніжне пісочне печиво з насінням «Дві половинки »

Дивно ніжне пісочне печиво з насінням під назвою «Дві половинки серця » ви можете приготувати самостійно для чаювання в день Всіх Закоханих. Тим більше , воно готується дуже швидко , немов « на одному диханні » , і цей рецепт з покроковими фото не викличе ніяких складнощів у приготуванні. Завдяки вираженому вершковому смаку і аромату хрустких смаженого насіння соняшнику , це печиво нікого не залишить байдужим , а форма у вигляді сердечок буде передавати романтичну атмосферу свята.

Інгредієнти для печива «Дві половинки » :

  • Насіння соняшнику – 80-100 г.
  • Вершкове масло – 100 г.
  • Жовток – 1 шт.
  • Цукрова пудра – 60 г.
  • Ванільний цукор – за смаком.
  • Пшеничне борошно – 130-150 г.
  • Розпушувач тіста – 1 /3 ч. лож.
  • Сік лимона – 1 ч. лож.
  • Гіркий шоколад для прикраси.

    Рецепт приготування печива з насінням :

    1 . Насіння соняшнику трохи просушити на сухій сковороді. Охолодити . Фото 1 .

    2 . Вершкове масло кімнатної температури розтерти з цукровою пудрою. Порада: вершкове масло можна замінити маргарином , але тільки в цьому випадку печиво вийде не таким ніжним. Фото 2 .

    3 . Додати яєчний жовток. Добре перемішати. Фото 3 .

    4 . У олійно – яєчну масу всипати розпушувач тіста. Фото 4 .

    5 . До решти інгредієнтів додати сік лимона і знову перемішати. Фото 5 .

    6 . В отриману масу всипати остиглі насіння соняшнику. Фото 6 .

    7 . На закінчення додати в ароматну суміш просіяне борошно і ванільний цукор. Фото 7 .

    8 . Замісити ніжне пісочне тісто і скачати в кулю . Загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник мінімум на 20-30 хвилин. Фото 8 .

    Порада : слід пам’ятати , що пісочне тісто не рекомендується довго місити , воно може «попливти ». В іншому випадку тісто вийде дуже щільним , і готове печиво буде твердим.

    9 . На посипаній борошном робочій поверхні розкачати охолоджене тісто в пласт товщиною 8-10 мм. За допомогою виїмок для печива ( сердечка , квіточки і т.п.) вирізати печиво. Залишки тесту акуратно зібрати в кулю і знову розкачати . Вирізати іншу партію пісочного печива. Фото 9 .

    10 . Заготовки перенести на злегка промаслений лист . Помістити деко в розігріту духову шафу. Випікати при температурі 180-200 0 С до золотистого кольору ( приблизно 15-20 хвилин). Зняти з дека і охолодити. Фото 10 .

    11 . Шоколад розтопити в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Занурити печиво наполовину в розтоплений шоколад. Перекласти на решітку до повного застигання шоколаду. Фото 11 .

     

    Ніжне пісочне печиво з насінням у формі сердечок готово. Можна заварювати ароматний чай і насолоджуватися домашньою випічкою.

    Приємного чаювання!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>