Обід або вечеря . Лосось з хріном і буряковим соусом.

Автор цього рецепта – відомий шеф ​​-кухар Марк Самуельсон . ця закуска є чудовим афродизіаком , що викликає сексуальне збудження.

Вам потрібно:

  • половина свіжого кореня хрону ;
  • філе лосося – 4 штуки;
  • імбир – 1 невеликий шматочок ;
  • часник – 3 зубчики ;
  • оцет ;
  • цибуля – 1 штука;
  • рибний бульйон – 2 склянки;
  • сухе біле вино – 0,5 склянки;
  • свіжа буряк – 3 штуки;
  • бальзамічний оцет – 0,5 столової ложки;
  • сметана – 1 столова ложка;
  • свіжий чебрець – 2 гілочки.

Приготування:

  1. Підготуйте філе лосося.
  2. Очистіть і дрібно натріть на тертці корінь хрону.
  3. Обсмажте філе лосося на сковороді протягом двох хвилин.
  4. Вийміть рибу з сковороди і з обох сторін густо намажте на неї тертий
  5. хрін.
  6. Помістіть лосося в нагріту до 200 ° C духовку і запікайте протягом 15
  7. хвилин або до тих пір , поки риба не набуде золотистий колір.
  8. Тепер треба отримати буряковий сік. Зробіть пасту з імбиру і часнику ,
  9. нанесіть її на свіжу буряк так , щоб покрити коренеплоди цілком. сприсніть оливковою олією , покладіть у форму і поставте в духовку ( 200 ° C) на 1 год.
  10. Вийміть буряк з духовки , дайте охолонути і пропустіть її через соковижималку.
  11. Візьміть велику сковороду , полийте на неї масла , викладіть дрібно посічений цибулю і чебрець і смажте до тих пір , поки цибуля не стане прозорим.
  12. Додайте біле вино , рибний бульйон і готуйте на слабкому вогні 15 хвилин.
  13. Вилийте на сковороду сік буряка , додайте трохи оцту , посоліть і поперчіть за смаком. Все дуже добре перемішайте.
  14. Зніміть з плити і подавайте на стіл.

Десерт . Кава з вершками.

Якщо після смачного і ситного обіду у вас залишилося місце для десерту , цей підійде найкраще.

Вам знадобиться:

  • цукор – приблизно 3 столові ложки;
  • вершки – 3 склянки;
  • несолодкий шоколад – 40 г;
  • розчинна кава еспресо – 0,5 столової ложки;
  • яєчні жовтки – 2 штуки;
  • ванільний екстракт – 1 чайна ложка;
  • збиті вершки для прикраси;
  • шоколадна стружка або шоколадні чіпси.

Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 150 ° C.
  2. Закип’ятіть воду в чайнику.
  3. Налийте в каструлю вершки і нагрівайте до закипання.
  4. Зніміть каструлю з вогню , додайте розчинну еспресо.
  5. Додайте жовтки і ванільний екстракт і збийте до отримання однорідної маси.
  6. Розтопіть шоколад , додайте до маси . Всі вилийте у форму у вигляді серця і поставте на сковороду.
  7. У сковороду налийте нагріту воду так , щоб вона досягала половини формочки.
  8. Випікайте в духовці близько 25 хвилин (або поки верх дещо не підрум’яниться ) .
  9. Десерт можна подавати в теплому або холодному вигляді. Його можна прикрасити збитими вершками з шоколадною стружкою або шоколадними чіпсами.

Страви за цими рецептами можна приготувати і разом. Нічого немає краще в День Святого Валентина , ніж спільне проведення часу на кухні!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>