Салат «Олів’є» на День Святого Валентина : рецепт

Кожен з нас не раз куштував салат , названий по імені знаменитого французького кухаря Люсьєна Олів’є . Швидше , навпаки , без цього , що став традиційним , салату не обходиться зараз жоден свято. І це при тому , що оригінального рецепту приготування на даний момент не знає ніхто.

Салат «Олів’є» , прикрашений сердечками до Дня Святого Валентина

Люсьєн Олів’є зберігав у секреті рецепт страви , яке користувалося незвичайною популярністю в московському ресторані « Ермітаж». Після смерті кулінара був реконструйований рецепт , вельми наближений до оригіналу , але стверджувати , що в ньому абсолютно точно відтворено творіння легендарного кухаря , не можна.

Незважаючи на те , що винахідником страви був француз , у Франції це салат називається російським . Очевидно , це з – за того , що з часом рецепт салату до такої міри видозмінився , що від оригіналу в ньому мало що залишилося. Нам більше звичний радянський варіант « Олів’є». До складу цієї страви входять ковбаса або м’ясо , яйця , зелений горошок , майонез «Провансаль » , картопля , огірки , морква , цибуля. У пострадянський час , коли в магазинах з’явилося достаток товарів , салат стали модернізувати , і зараз ми знаємо і « Олів’є » з червоною рибою , і салат з копченим м’ясом, і «Олів’є» з сосисками та іншими делікатесами , які можна придбати в сучасних магазинах . Сьогодні ж ми зупинимося на традиційному варіанті салату «Олів’є» на День Святого Валентина , який ми прикрасимо сердечками в символіці дня закоханих.

Інгредієнти для традиційного салату “Олів’є” :

  • 3 картоплини ,
  • 0,5 банки консервованого горошку ,
  • 3 морквини середніх ,
  • сіль ,
  • перець ,
  • 3 огірка ,
  • 4 яйця ,
  • 1 цибулина ,
  • 190 г майонезу ,
  • петрушка.

    Рецепт приготування святкового салату «Олів’є»

    1 ) Овочі , яйця і курячу грудку зварити окремо.

    2 ) Овочі почистимо і наріжемо дрібно . Так само зробимо і з яйцями , м’ясом і маринованими огірками. Половину вареної моркви залишимо для декорування.

    3 ) Компоненти салату складемо разом в миску , додамо дрібно посічений цибулька , консервований горошок , сіль , перець і майонез , перемішаємо .

    4 ) Так як ми готуємо салат «Олів’є» на День Святого Валентина , то на ньому має бути присутня символіка цього чудового свята . А символом Дня всіх закоханих є серце , вірніше , два серця. Їх-то ми і викладемо зверху салату. Викладемо салатну масу на блюдо , додамо круглу форму.

    5 ) Серденька дуже легко викласти на салаті за допомогою звичайних формочок у вигляді серця для випічки печива. Залишену раніше моркву натремо на тертці і викладемо за допомогою формочки на салат.

    6 ) Таким чином оформимо два серця. Навколо нанесемо тоненьку сітку з майонезу і прикрасимо салат листочками петрушки.

    Святковий салат « Олів’є » готовий для романтичної вечері в День Святого Валентина.

    Смачного і романтичного настрою!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>