Вінегрет класичний рецепт

Напевно , немає нічого простіше , ніж приготувати корисний і смачний салат з відварних овочів – класичний вінегрет. Існують різні варіанти рецептів цього вітамінного салату , ми ж пропонуємо один з них – з квашеною капустою і горошком , приготований за класичним рецептом з покроковими фото .

На замітку : Вінегрет – традиційний рецепт російської та української кухні . Такий салат включає нарізані кубиками варені овочі (буряк , картопля , морква) , нарізану цибулю , квашену капусту або солоні огірки. Крім того , він включає такі інгредієнти , як зелений горошок або квасоля . Для заправки класичного вінегрету використовується соняшникова або інше рослинне масло. Деякі кулінари рекомендують додавати розсіл від солоних огірків або квашеної капусти для смаку.

Поряд з салатом «Олів’є » і « оселедцем під шубою» вінегрет є популярним салатом на різних святах . Оскільки в традиційному варіанті використовуються тільки овочі , вінегрет можна використовувати в пісному і вегетаріанському меню.

Рада : щоб правильно розрахувати кількість готового блюда , потрібно взяти по одному середньому бульбі картоплі на людину , плюс до загальної суми додати ще 1-2 картоплі.

Калорійність вінегрету : 45-50 Ккал на 100 гр.

Інгредієнти для вінегрету :

  • Картопля – 5-6 шт.
  • Буряк – 1-2 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Ріпчасту цибулю – 1 шт.
  • Зелений горошок ( консервований) – 300 – 350г
  • Квашена капуста – 200г
  • Сіль , чорний перець – за смаком
  • Зелень петрушки
  • Рослинна олія – ​​40 – 50мл

    Як приготувати вінегрет :

    1 . Картопля , буряк і моркву промити. Відварити в підсоленій воді до готовності овочів. Очистити їх і остудити.

    2 . Відварені овочі нарізати дрібними кубиками. Лук також очистити і дрібно нарізати. Порада: рекомендується не змішувати в салат ще теплі інгредієнти. Може постраждати його смак і він швидко скисне .

    3 . З’єднати у великій мисці подрібнені овочі. Заправити рослинним маслом і добре перемішати.

    4 . Злити рідину з консервованого горошку , промити його і додати до решти інгредієнтів . Порада: замість зеленого горошку можна використовувати відварну квасоля (бажано , білу) .

    5 . Додати в салат подрібнену квашену капусту (або вже готову нашатковану ) . Порада: для кислинки в салат замість капусти можна використовувати солоні огірки , нарізані дрібними кубиками.

    6 . Салат «Вітамінний вінегрет» посолити і поперчити за смаком. Смак покращиться , якщо приправити салат свіжомелених сумішшю перців. Весь вміст ретельно перемішати. Щоб смаки всіх інгредієнтів склали ароматну композицію , салат бажано подавати через 10-15 хвилин .

    7 . Готовий салат перекласти в салатник і прикрасити зеленню петрушки. Термін зберігання вінегрету не надто тривалий ( добу) , тому рекомендується його використовувати не пізніше цього строку.ємного апетиту!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>