Бісквіт класичний

бісквіт класичнийБісквіт класичний

інгредієнти:

класичний бісквіт
180 г цукру
150 г борошна
4 яйця
1 ч.л. ванільного цукру або
щіпка ваніліну

карамельного соусу
200 г цукру
150 г вершкового масла
125 мл жирних вершків ( 22-35 %)

Для крему:
700 мл жирних вершків ( 30-38 %)
100-150 г цукрової пудри (кількість регулюємо за смаком)

Для просочення :
70 мл кокосового рому Малібу або іншого солодкого лікеру *
150 мл води
3 ст.л. цукру

* Якщо ви не вживаєте алкоголь або торт їстимуть діти , прибирайте з рецепту лікер і просто готуйте на третину більше цукрового сиропу. Крім того , для просочення можна використовувати компот або сироп від консервованих персиків або ананасів , якщо він у вас є.

Печемо бісквіт за цим рецептом у формі 21-23 см. Остужаем і розрізаємо на 3 коржі уздовж.

Готуємо карамельний соус по рецепту і ставимо остуджувати .

З води і цукру готуємо сироп ( доводимо до кипіння ) , змішуємо з Малібу і відставляємо в сторону.

Вершки збиваємо з цукровою пудрою до жорстких піків.

Збираємо торт. Кладемо на блюдо корж , за допомогою столової ложки потроху поливаємо його сиропом. Намазуємо чвертю вершків і злегка поливаємо остиглим карамельним соусом.

Накриваємо другим коржем , повторюємо дії . Верхній корж також просочуємо . Змащуємо вершками верх і боки торта. Верх поливаємо карамельним соусом.

Охолоджуємо торт протягом пари годин і подаємо.

Приємного чаювання!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>