Печиво на патоці з прянощами

Печиво на патоці з прянощами

Пропорція цього рецепта розрахована всього лише на 15-16 печив , тому якщо ви хочете спекти більше і пригостити друзів або знайомих – збільшуйте кількість інгредієнтів мінімум удвічі. І так, до речі , це печиво цілком можна включити в подарунковий різдвяний набір солодощів

Інгредієнти на 16 штук :

50 г розтопленого вершкового масла
3 ст.л. темної патоки ( мальтозної , можна замінити медом , але смак зміниться)
70 г коричневого цукру
1 / 2 ч.л. меленої кориці
1 / 4 ч.л. меленого сухого імбиру
1 / 8 ч.л. меленої гвоздики (можна не класти , якщо не знайшли або не подобаються )
1 / 2 ч.л. соди
1 / 8 ч.л. солі
150 г борошна

Вливаємо в миску розтоплене масло , кладемо патоку , цукор і спеції. Гарненько перемішуємо вінчиком.

Додаємо просіяне з содою і сіллю борошно і замішуємо тісто.

Формуємо з тіста 16 невеликих кульок і кладемо їх на застелений пергаментним папером деко.

Посипаємо коричневим цукром зверху (можна просто вмочити в блюдце з насипаним цукром – так буде зручніше) .

Ставимо деко в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо , поки краю печива трохи не потемніють , близько 12-15 хвилин.

Виймаємо , охолоджуємо і насолоджуємося .

Приємного чаювання!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>