Пісно і смачно: рецепти пісних страв

Пост давно вже перестав бути привілеєм духовної еліти . Сьогодні пост в моді. І хоча , за правилами , піст – це час стриманості , обмежень і т.д. , побалувати себе смачненьким все одно хочеться. А хто сказав , що пост не повинен бути смачним ?

Пісно і смачно : рецепти пісних страв

Під час посту головними героями меню стають овочі , зернові , гриби , бобові й риба ( іноді ) . Не мало ! З такого багатства продуктів можна наготувати багато різної смакоти . Тоді час посту пролетить непомітно і з задоволенням. А головне , таке меню принесе користь не тільки вашій душі , а й позитивно відбитися на всьому організмі. І навіть допоможе позбутися кількох зайвих кілограмів. Ну , хіба це не доказ на користь пісних страв ?

ГОТУЄМО РАЗОМ

Зрази з грибами

ЗРАЗИ З ГРИБАМИ рецептСкладники:

  • Картопля – 100 г
  • Гриби свіжі – 70 г
  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Борошно – 20 г
  • Олія соняшникова – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування рецепту:
Картоплю відварити в « мундирах» , охолодити, очистити від шкірки і розминаємо , щоб вийшло пюре. Гриби і цибулю дуже дрібно нарізаємо і обсмажити на рослинному маслі до рум’яної скоринки. У картопляне пюре додаємо борошно , сіль і добре перемішуємо. Беремо невеликі порції картопляного тіста , формуємо з них коржики , на середину кожного коржика викладаємо грибну начинку , защипуємо краю і надаємо форму . На сковороді розігріваємо олію , викладаємо в масло картопляні пиріжки і обсмажуємо з різних боків до рум’яної скоринки.

Голубці з рисом і грибами

ГОЛУБЦІ З РИСОМ І ГРИБАМИ рецепт приготуватиІнгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 200 г
  • Рис – 60 г
  • Цибуля ріпчаста – 20 г
  • Гриби сушені – 20 г
  • Борошно – 10 г
  • Томатна паста – 20 г
  • Олія – ​​40 г
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування

Відварюємо рис у великій кількості підсоленої води і відкидаємо на друшляк. Сушені гриби замочуємо , відварюємо і нарізаємо соломкою. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі до золотистого кольору. Всі інгредієнти з’єднуємо , перемішуємо , додаємо сіль і чорний перець.

Капустяний качан промиваємо холодною водою і відварюємо в окропі до напівготовності приблизно 12-15 хвилин, потім виймаємо і охолоджуємо. Далі розбираємо капусту на суцвіття, тверді потовщення відбиваємо (або зрізаємо). На підготовлені листки викладаємо фарш і загортаємо у вигляді конвертика. Обсмажуємо голубці на сковороді з усіх боків, викладаємо в сотейник, заливаємо соусом і тушкуємо до готовності.

Для соусу борошно обсмажуємо на рослинному маслі до кремового кольору , розводимо грибним бульйоном , проварюємо , додаємо томатну пасту і кип’ятимо 5 хвилин.

Голубці з квашеної капусти з квасолею по- польськи

Інгредієнти

  • Капуста квашена – 200 г
  • Квасоля – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 30 г
  • Олія – ​​50 г
  • Рис – 20 г
  • Сіль – за смаком
  • Чебрець – за смаком
  • Перець мелений червоний – за смаком

Спосіб приготування:

Квасоля замочуємо на 8-10 годин , потім воду зливаємо , наливаємо свіжу і відварюємо квасолю до м’якості з додаванням 10 г рослинної олії. Відокремлюємо від качана квашеної капусти міцні листя , а інші дрібно нарізаємо.

Подрібнену цибулю пасеруємо з половиною залишився масла , додаємо варену квасолю і рис , заправляємо за смаком зеленню чебрецю і сіллю. Викладаємо вийшов фарш на капустяне листя , згортаємо їх конвертиком , укладаємо щільно в змащену жиром посуд на шар рубаною капусти , заливаємо водою , в якій варилася квасоля, і додаємо трохи капустяного розсолу. Ставимо посуд у духовку і запікаємо при помірній температурі до випарювання води. Перед подачею поливаємо голубці маслом і посипаємо червоним меленим перцем.

Пельмені із зеленню

ПЕЛЬМЕНІ ІЗ ЗЕЛЕННЮ рецепт приготуватиІнгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 160 г
  • Окріп – 75 г
  • Олія соняшникова – 40 г
  • Зелень ( кінза , петрушка , щавель , зелена цибуля) – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування:

У соняшникову олію вливаємо крутий окріп , всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто , добре розминаючи його руками. Потім розгортаємо його в дуже тонкий пласт (майже до прозорості ) і нарізаємо квадратиками розміром 5х5 см.

На кожен квадратик викладаємо фарш із зелені , скріплюємо краю і формуємо пельмені. Готуємо пельмені на пару.
Для фаршу зелень промиваємо , дрібно рубаємо , заправляємо сіллю , перцем і добре перемішуємо.

Млинці на соді пісні

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Борошно гречана – 400 г
  • Вода – 1000 мл
  • Сода – 1 ч.л.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч.л.
  • Сіль – 1 ч.л.

Спосіб приготування

Просіваємо борошно і вливаємо в неї теплу воду , в якій попередньо розчиняємо сіль. Всипаємо в тісто кислоту і добре вимішуємо . Перед випічкою млинців кладемо соду , даємо тесту піднятися і печемо млинці , як звичайно.

Млинці пісні

МЛИНЦІ ПІСНІ рецепт готувати разом смачноІнгредієнти

  • Борошно грубого помелу – 1 стакан
  • Вода – 2 склянки
  • Яблучний оцет – 1 ч.л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Цукор – 1 ст.л.

Спосіб приготування

Воду змішуємо з укусом . Додаємо сіль і цукор. Після невеликими порціями вливаємо в борошно воду , добре розмішуючи тісто , щоб не було грудочок. Розігріваємо млинцеву сковороду , змащуємо її жиром і випікаємо млинці.

Начинка для млинців з моркви і рису

Інгредієнти

  • Морква – 750 г
  • Рис – 200 г
  • Цукор – 40 г
  • Олія для смаження – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

Моркву натираємо на крупній тертці і тушкуємо до м’якості на рослинному маслі. Рис відварюємо в підсоленій воді. Після з’єднуємо рис і моркву. Заправляємо фарш сіллю , цукром і перемішуємо.

Фарш для млинців з фініків

Інгредієнти

  • Фініки (без кісточок) – 800 г
  • Цукор – 50 г
  • Лимонна кислота – 5 г

Спосіб приготування

Фініки перебираємо , промиваємо , заливаємо гарячою водою так , щоб вона тільки їх покрила , і варимо 10-15 хвилин. Після пропускаємо фініки через м’ясорубку , додаємо цукор , розведену лимонну кислоту , перемішуємо , доводимо до кипіння і охолоджуємо.

Фарш для млинців з родзинок

Інгредієнти

  • Ізюм – 900 г
  • Цукор – 130 г

Спосіб приготування

Ізюм перебираємо , промиваємо кілька разів у теплій воді , поки вода не буде прозорою , відкидаємо на сито , обсушуємо і перемішуємо з цукром.

Солянка з солоних грибів

Інгредієнти

  • Гриби солоні – 60 г
  • Капуста квашена – 150 г
  • Цибуля ріпчаста – 20 г
  • Огірки солоні – 50 г
  • Олія – ​​15 г
  • Томатна паста – 15 г
  • Цукор – 5 г
  • Сухарі панірувальні – 5 г
  • Сливи мариновані – 15 г
  • Лимон – 1 / 6 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Перець чорний горошком – за смаком

Спосіб приготування

Солоні гриби відокремлюємо від розсолу , дрібно нарізаємо і обсмажуємо на рослинному маслі. Окремо підсмажуємо нарізану півкільцями цибулю. Перемішуємо цибулю з грибами , додаємо сіль і половину очищених від шкірки і насіння , дрібно нарізаних огірків . Квашену капусту віджимають , викладаємо в каструлю з розігрітим рослинним маслом і тушкуємо 1-1,5 години. За 15-20 хвилин до закінчення гасіння додаємо томатну пасту , нарізані часточками солоні огірки , цукор , сіль , чорний перець і лавровий лист. Половину тушкованої капусти викладаємо в змащений жиром і посипаний меленими сухарями сотейник , на капусту викладаємо підготовлені гриби . Добре разравниваем , покриваємо залишилася капустою , посипаємо меленими сухарями , скроплюємо маслом і запікаємо в добре розігрітій духовій шафі 20-25 хвилин.

Готову солянку посипаємо рубаною зеленню , прикрашаємо маринованими сливами і кружками лимона.

Квасоля , тушкована з овочами

КВАСОЛЯ , ТУШКОВАНА З ОВОЧАМИ рецепт піст 2014Інгредієнти

  • Квасоля біла (варена ) 50 г
  • Квасоля червона (варена ) – 50 г
  • Цибуля ріпчаста – 20 г
  • Морква – 20 г
  • Цукіні – 20 г
  • Шампіньйони – 20 г
  • Соус томатний – 10 г
  • Часник – 2 г
  • Приправа « Хмелі -сунелі » – 1 г
  • Сіль – за смаком
  • Олія – ​​за смаком
  • Перець зелений стручковий ( гострий) – 1 г

Спосіб приготування

Цибулю нарізаємо соломкою , гриби , моркву і цукіні – невеликими скибочками. У сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо в ньому цибулю. Коли він набуде золотистий відтінок , додаємо до нього гриби. Обсмажуємо хвилину і додаємо моркву і цукіні. Смажимо 3-4 хвилини і додаємо квасолю. Перемішуємо . Додаємо томатну пасту і прянощі ( подрібнений часник і перець). Готуємо до м’якості овочів.

Тефтелі з квасолі з горіховою підливою

Інгредієнти

  • Квасоля – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт
  • Помідор – 2 шт
  • Борошно – 20 г
  • Масло для смаження – 150 г
  • Сухарі панірувальні – 3 ст.л.
  • Горіхи волоські – 150 г
  • Винний оцет – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець мелений – за смаком

Спосіб приготування

Квасоля відварюємо до готовності , відкидаємо на друшляк і даємо стекти відвару (відвар зберігаємо ) . Після перетираємо квасоля через сито або пропускаємо через м’ясорубку. Ріпчасту цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо з подрібненими помідорами доти , поки не випарується рідина і маса не загусне. Після з’єднуємо її з квасолею , додавши борошно і дрібно посічену зелень.

З отриманого фаршу формуємо кульки трохи крупніше волоського горіха, обвалюють їх в мелених сухарях і обсмажуємо з усіх боків в олії .

Для підливи ядра волоських горіхів злегка обсмажуємо і перемелює . Розводимо горіхову масу відваром квасолі , додаємо за смаком сіль , мелений перець і винний оцет. Доводимо до кипіння і охолоджуємо.

При подачі тефтелі поливаємо горіховою підливою.

Паштет квасоляно -грибний

Інгредієнти

  • Квасоля – 2 склянки
  • Гливи – 500 г
  • Морква – 2 шт
  • Цибуля – 1 шт
  • Олія – ​​100 мл
  • Перець чорний ( мелений) – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

Квасоля відварюємо (можна додати гілочку шавлії або кінзи ) до готовності , кладемо на дуршлга , давши стекти воді і пропускаємо через м’ясорубку.

Гриби дрібно нарізаємо , варимо протягом 5 хвилин у киплячій підсоленій воді. Відкидаємо на друшляк , даємо стекти воді , смажимо на олії і пропускаємо через м’ясорубку.

Морква очищаємо , моєму під холодною проточною водою , обсушуємо , натираємо на крупній тертці і пасеруємо на рослинній олії.

Лук очищаємо , моєму , обсушуємо , нарізаємо дрібними кубиками і так само обсмажуємо.

Всі підготовлені інгредієнти з’єднуємо , солимо , перчимо і ретельно вимішуємо .

У паштет так само можна додати за смаком мелені волоські горіхи або мигдаль.

Грибний суп

ГРИБНИЙ СУП рецепт піст 2014 готуватиІнгредієнти

  • Овочевий або грибний бульйон – 3000 мл
  • Гриби свіжі – 600 г
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля зелена – 30 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Масло рослинне 4 ст.л.
  • Паста томатна – 4 ст.л.
  • Борошно – 1 ст.л.
  • Зелень кропу – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

Картопля очищаємо , промиваємо та нарізаємо невеликими кубиками. Зелень кропу , зелена цибуля промиваємо і дрібно нарізаємо. Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібним кубиком . Свіжі гриби (білі , маслюки , печериці , польські ) очищаємо , промиваємо , нарізаємо і обдаємо окропом. На сковороді розігріваємо олію й обсмажуємо в ньому гриби.

Після, додаємо ріпчасту цибулю, обсмажуємо, поки він не набуде золотистий колір , а після додаємо борошно . Ще трохи обсмажуємо і перекладаємо гриби в глиняний горщик . Заливаємо їх гарячим бульйоном , всипаємо картоплю і поміщаємо в попередньо розігріту духовку. Млоїмо 20-25 хвилин , а після додаємо томатну пасту , зелений лук і спеції.

Доводимо до кипіння і знімаємо з вогню.

Перед подачею посипаємо суп зеленню і перцем.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>