Смажена картопля. Господиня відпочиває

смажена картопляСмажена картопля ” Господиня відпочиває “

Опис : Я не збиралася цей рецепт розміщувати на сайті. Занадто все вже просто. Але коли в черговий раз гості поставили запитання: – ” А як ти смажиш таку смачну картоплю? ” , То я зважилася . В тому і річ , що я нічого не смажу . А просто ці півтори години відпочиваю. Вона сама смажиться . А я , наприклад , можу сміливо піти погуляти з собакою в парк. За плитою стежити не треба. Головне , час засікти . І при такому способі готування вона виходить менш калорійною , як мені здається. А якщо її розглядати не як гарнір до чогось м’ясного , а як самостійне блюдо , то зводимо до мінімуму ризик додавання зайвих непотрібних нам кілограмів. І ще , що важливо , не треба потім мити сковорідку і відтирати плиту або духовку від масляних бризок. Ну і все-таки є певні хитрощі , щоб вийшло саме , як у мене. Так що , викладаю .

Інгредієнти для ” Смажена картопля” Господиня відпочиває “” :
Картопля – 1 кг
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1 шт
Помідор – 1 шт
Приправа ( для картоплі , у мене торгової марки ” Камис ” ) – 2 ст. л .
Масло рослинне (без запаху) – 1 ст. л .
Оливкова олія ( екстра першим , тут пропорцій немає , за бажанням і за смаком , можна і без нього обійтися)
Зелень (за смаком)
Часник (за смаком)

Рецепт ” Смажена картопля” Господиня відпочиває “” :

Картоплю нарізати , як хочете , але тільки не тонкою соломкою. Інакше велика ймовірність того , що вона в кашу перетвориться , а нам цього не треба. Цибулю ріжемо тонкими півкільцями. Морквину – довгими брусочками , так просто красивіше вийде. Помідор натерти на тертці і додати до картоплі . Він додасть соковитості , компенсуючи кількість масла. Все скласти в миску. Додати приправу. Якщо приправа з сіллю , то солити більше і не треба. Далі додати масло рослинне . На кілограм картоплі у мене йде рівно одна столова ложка всього . Цього достатньо . Якби смажили на сковорідці , то такою кількістю навряд чи б обійшлися . Перемішати .

Пакуємо все в рукав для запікання , ставимо в духовку , засікаємо часинка і … вільні! Кілограм картоплі у мене при температурі 180 градусів запікається рівно півтори години. Духовки, звичайно , у всіх різні і з часом приготування кожна господиня повинна визначитися сама , для цього достатньо один раз приготувати і будете точно знати скільки часу Вам буде потрібно. Коли будете готувати в перший раз , ні в якому разі не йти « з собакою гуляти» :). У перший раз , як в перший клас – треба все контролювати. Мало … Потім, коли готування піде на ” автоматі ” , то можна хоч на манікюр йти .

Картопелька готова , розрізаємо плівку , ось подивіться яка гарна .

Далі нарізаємо дрібненько зелень і часничок , додаємо до картоплі , прикриваємо плівкою і нехай настоїться і просочиться ароматами хвилин п’ять.

Далі розкладаємо по тарілочках . У нас вийшла абсолютно натуральна смажена картопля , як на сковорідці , тільки масла рази в три- чотири менше і проблем теж. І не така засушена , як просто на деку. І стежити не треба , коли відчуєте рецепт.
Смачного !

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>