Соковитий рецепт приготування.Смажена курка

Соковитий рецепт приготування.Смажена курка

інгредієнти:

✔ 1 склянка солі
✔ кілька гілочок чебрецю
✔ 1-2 часточки часнику
✔ 1 чайна ложка паприки
✔ 3-4 столові ложки оливкової олії ( або очищеного вершкового масла)

Приготування:

1 . Тушку курчати натираємо сіллю зовні і всередині і поміщаємо в ємність , обсяг якої дозволяє повністю покрити птицю водою. Заливаємо курчати крижаною водою і залишаємо в холодильнику не менше ніж на 3 години.
2 . Під час вимочування в соляному розчині вода абсорбується , і м’ясо курчати стає більш соковитим.
3 . Перед тим як дістати птицю з соляного розчину займемося спеціями. У невеликій мисці змішаємо масло , паприку і часник.
4 . Гарненько відмиємо курчати від солі .
5 . Покладемо всередину тушки кілька гілочок чебрецю.
6 . Натремо з усіх боків отриманою сумішшю з спецій і масла.
7 . Розміщуємо птицю в розігріту до 200 градусів духовку. Я використовую ростер для птиці , це дозволяє отримати курчаті рівномірний “засмага” , а жир , що стікає з птиці під час запікання , залишається в піддоні . Але якщо у вас ростера немає , то можна обійтися і без нього.
8 . Печемо в духовці до тих пір поки в піддоні не утворюється витеклий сік ( 20-30 хвилин). Продовжуємо пекти ще 40-60 хвилин , час від часу змащуючи птицю соком, що з усіх боків.
9 . Витягуємо курчати з духовки і даємо відпочити 15 хвилин.

Ось і все. Птицю можна подавати з улюбленим гарніром – овочами , рисом , і т.д.

Приємного апетиту!

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>