Паска Домашня

Необхідні продукти:

  • 2 скл.молока images
  • 100 г дріждів
  • 10 жовтків
  • 200 г цукру
  • 1 п.ваніліну
  • цедра 1 лимона
  • 1200-1300 г борошна
  • родзинки

Приготування:

Розвести дріжджі в 1 ст. л. цукру,1 ст. л. муки ,2 ст. л. теплого молока. Залишити в теплому місці на 1 год.

Розтерти жовтки з цукром і ваніліном до білого кольору,додати до опари,вимішати.Поступово всипати просіяне борошно і замішувати тісто десь 40 хв.

У готове тісто влити розтоплене масло,вимішати.Додати цедру лимона ,запарених,висушених і обкачених у муці родзинок.

Поставити тісто у тепле місце ,накрити рушником і дати йому піднятися. Готове тісто розкласти в змащені олією і посипані муко форми на 1/3,поставити,щоб підійшло.

Пекти паски в розігрітій духовці до готовності.

Секрет:

Щоб паски не прихопило, зверху прикрийте їх пергаиентним папером

Готові паски, ще теплі змащуйте розведеним у воді цукром і прикрашайте посипкою,тоді паска буде мати блискучий вигляд.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>