Як сушити фрукти та ягоди

Багато хто з нас люблять компот з сухофруктів. Цей спосіб збереження плодів на тривалий період не тільки не складний, але і дуже корисний, оскільки в сухофруктах міститься багато вітамінів.

Влітку фрукти сушать на відкритому сонці. У більш холодну пору або при похмурій погоді приготувати сухофрукти можна в духовці.

Як засушити фрукти і ягоди в духовці?

Варто відзначити, що сушаться плоди таким способом не менше 7 годин, найкраще це робити вдень. На ніч залишати духовку робочої категорично не можна. Перед сушінням духовку розігрівають до 70 градусів, деко вистилають марлею або спеціальним папером для випічки. Плоди промивають, просушують і нарізають часточками середніх розмірів.

Як сушити фрукти та ягоди

Так само фрукти можна засушити за допомогою електросушарки.

Прилад призначається саме для цієї мети. Все що від вас потрібно – промити плоди і розкласти їх на поличках в приладі. Попередньо їх потрібно порізати дольками. Через 10 годин сухофрукти будуть готові. Можете ласувати ними ж залишити їх до кращих часів, розмістивши в пакетах або лотках.

Як засушити фрукти на сонці?

Цей спосіб приготування сухофруктів є найстарішим і поширеним. Він допомагає максимально зберегти вітаміни у фруктах і ягодах і дуже безпечний. Все що від вас потрібно – промити фрукти і ягоди, порізати їх часточками і залишити на відкритому сонці. Таким чином фрукти і ягоди будуть сушитися від двох днів до тижня (залежно від того, наскільки пекуче сонце). Не можна допускати потрапляння на ваші майбутні сухофрукти води. Якщо ви бачите, що збирається дощ, найкраще заховати фрукти в укриття або накрити целофановою планкою, поки погода не налагодиться. В іншому випадку вони зіпсуються від намокання.

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>